HRV / ENG

Fehlermeldung

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (Zeile 3080 von /home2/svetamis/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (Zeile 113 von /home2/svetamis/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
fotografija crkve

Sv. Mati Slobode

Jarun Jarun 1
Zagreb

tel: 01/3636-521

http://svetamatislobode.hr/

Gottesdienst-Zeiten

Messe bis Woche: 
Sonntagsmesse: 
Mise kroz tjedan: 
Mise nedjeljom ljeti: 

Info

Info

Zamisao o izgradnji zavjetne crkve posvećene Majci Božjoj «Sveta Mati Slobode» niknula je u jeku Domovinskog rata. Nakana Svetišta jest sačuvati uspomenu na predanu vjeru hrvatskoga puka u zagovor Blažene Djevice Marije, te sačuvati od povijesnog zaborava ime svakoga hrvatskog branitelja koji je darovao svoj život za Domovinu. Molitvom za Domovinu i za sve koji su za nju položili živote ova se spomen-crkva uključuje u niz hrvatskih zavjetnih marijanskih svetišta.

Ideju o izgradnji pokrenuo je don Petar Šimić. Zavjetna crkva izgrađena je prema rješenju arhitekta Nikole Bašića.

Ime Zavjetne crkve odabrao je kardinal Franjo Kuharić iz drevnih litanija Majke Božje Trsatske. Litanije se nalaze u molitveniku «Raj duše» što ga je Katarina Zrinski, žena Nikole Šubića Zrinskog, dala tiskati 1560. u Padovi. Litanije su nastale kao molitveni zazivi Majci Božjoj u doba kad je Hrvatska pod najezdom osmanlijskih osvajanja svedena na Ostatke ostataka.

Aktualisiert: 28.10.2011. Unrichtig Daten?

Kirchen in der Nähe

1.4 km
Topolnica 6
10000
2 km
Omiška 10
10000
1.4 km
Moščenićka 3
10000